Granitiniai stalviršiai
Gaminant akmeninį virtuvinį stalviršį marmuras, travertinas ir kiti minkštesni akmenys naudojami rečiau, nes dažnas kontaktas su vandeniu, natūraliomis rūgštimis - tokiomis kaip citrusinių vaisių sultys ir vynas – aliejumi, kava, ar kitais maisto produktais gali pažeisti akmens struktūrą, palikti dėmių ar sumažinti blizgesį.
Geriausias akmuo virtuvinio stalviršio gaminimui yra granitas. Jis yra atsparus trinčiai, gniuždymui, gamtos veiksniams, braižymui, bakterijoms, įgeriamumui ir karščiui net iki 800 laipsnių C. Virtuviniai stalviršiai pagaminti iš granito yra ne tik gražūs, ilgalaikiai, bet ir originalūs savo raštų įvairove ir natūralaus akmens žavesiu. Granito atsparumas įbrėžimams, karščiui, skysčiams lemia stalviršio ilgaamžiškumą, o natūralaus granito spalvų paletė įgalina priderinti akmenį prie interjero. Granitinė sienelė, kaip virtuvinio stalviršio dalis, apsaugos sieną nuo riebalų ir drėgmės.